Friskola i Bålsta för åk 4-9

 Omvärldskunskap och språk med fokus mot framtiden                                                                          

Aktuellt

Första skolveckan ht-09

2009-08-22

Äntligen har höstterminen börjat, den andra i PE:s korta historia! Personalen började en vecka innan eleverna och förväntningarna var höga. Det är alltid spännande att träffa eleverna igen efter ett långt sommarlov och dessutom så välkomnade vi 25 nya elever i åk 6.

Första dagen mjukstartade vi med Princessbakelse och schemagenomgång m m. På tisdagen körde vi igång med lektioner enligt schema. Det blev mycket prat om betygskriterier och kursinnehåll i de olika ämnena. Temat som genomsyrar många ämnen är "Kropp och knopp" och det diskuterades för fullt ute i klasserna om vad som kan ingå i temat.

På onsdagen åkte åk 7 iväg med våra duktiga lärare Sara och Jenny till Alnäs som ligger utanför Uppsala. Syftet var att arbeta med värderingsövningar och andra aktiviteter som stärker samhörigheten i gruppen, nu blev det extra roligt då gruppen fått två nya kamrater, Simon och Sandra. Alnäsvistelsen blev precis så lyckad som vi hade hoppats. Eleverna hade roligt tillsammans och ledarna på Alnäs berömde (som vanligt...) våra underbara elever för ett utmärkt deltagande och uppträdande. Alnäs visade sig även vara en härlig plats med utmärkt mat och logi. En resa som gav mersmak!

Denna vecka har vår inspirerande musiklärare Mita träffat eleverna under några intensiva pass och eleverna har fått pröva att sjunga i en mikrofon som förändrar rösten, ni vet, Kalle Anka röst m m. Fredagen avslutades med olika aktiviteter. Våra lärare Sara, Jenny och Lena tog med åk 6 till Kvarnkojan och tränade friluftsliv med dem, de gjorde mat och bröd på stormkök och byggde vidskydd. Syftet var naturligtvis att få ihop gruppen och att lärarna skulle lära känna eleverna. Lovisa och Alexia tog med åk 8 till minigolfbanan. De blev väl omhändertagna och för 20 kronor fick eleverna spela golf och äta en korv med bröd och dryck, fantastiskt! Under tiden hade åk 7 och 9 en häftig musikupplevelse med Mita, Kicki och Maria på skolan. under nästan två timmar hade de en tävling i något som liknade  "Så ska det låta". Det var häftigt att bevittna. Eleverna var otroligt duktiga och kunde sjunga och dansa till allt från Creedence och Stones till Gessle och hårdrocksballader, ett härligt slut på en första underbar vecka.

Jag tror att de flesta känner som jag efter denna första vecka, trötta men mycket nöjda. Det är en ynnest att få gå till en arbetsplats och träffa alla dessa fantastiska lärare och elever varje dag.

Marie Tulesjö