Friskola i Bålsta för åk 4-9

 Omvärldskunskap och språk med fokus mot framtiden                                                                          

Aktuellt

Riktig kultur för eleverna på PE!

2011-01-26

Potentia Educations elever fick möjlighet att prova längdskidåkning uppe vid Kvarnkojans fina skidspår. Det är väl äkta svensk kultur om något! Har man inte lärt sig när man är liten så blir det förmodligen inte av senare i livet heller. Nu kan de titta på skidtävlingarna på TV och förstå hur skickliga våra åkare är.

Vi hade frågat ”Kjula-Lasse”, från Eskilstuna, morfar till Max i åk 4, om han kunde tänka sig att låna ut skidor till oss ett par dagar. Självklart! För endast bensinkostnad kom han med ett 50 tal skidor och pjäxor i alla storlekar. Även hans fru Lena hjälpte till och servade med utprovning och skoknytning. Lasse stod därute med alla skidor uppställda och provade ut rätt längd och hjälp att få på dem.

Sen åktes det för glatta livet!

Alla från åk 4 upp till åk 9 åkte runt i spåren , en del upp till 12 varv! De var så duktiga och modiga, nedförsbackarna är lite luriga med tunna skidor!

De som provade för första gången var riktigt duktiga så nu kan nog skidklubben värva lite yngre medlemmar. Skidklubben har förresten ”Lilla Vasaloppet” lördagen den 6 februari, alla som vill får åka, möjlighet finns att låna skidor.

Alla ni föräldrar, passa nu på att köpa skidor till era barn när de rear på sportaffärerna. Bättre bra motion finns inte! Tränar hela kroppen och garanterat frisk luft! En lite hälsning från Kjula-Lasse...Vilka glada och positiva elever!

Var stolta över era barn!

 

Njut av alla härliga bilder från dagarna!

            Lena Sköldberg