Friskola i Bålsta för åk 4-9

 Omvärldskunskap och språk med fokus mot framtiden                                                                          

Aktuellt

40 000 kr till PE i kulturstöd!

2008-11-21

Idag har Kicki och jag varit och samlat in sponsorbidrag och gjort de sista inköpen till julmarnaden nästa helg. Kom hem helt utpumpad och satte på datorn för att se om mina elever skickat sina arbeten i tid. Min brevlåda var full och mitt bland alla elevmail hittade jag ett okänt mail från kulturrådet. När jag öppnade det höll jag på att ramla av stolen, vår lilla skola har blivit beviljade ett bidrag på 40 000 kr för att kunna utveckla vårt kulturarbete ytterligare.

Så här började vår ansökan;"All vår kulturverksamhet ska ha sin utgångspunkt i FNs barnkonvention, i synnerhet artikel 13:1, det nationella kulturpolitiska jämlikhetsmålet, men även självständighets och mångfaldsmålen, samt Lpo 94, kap 1, där bland annat elevernas rätt att få pröva och utveckla olika uttrycksformer finns nedskriven. Här står klart uttryckt att i skolans verksamhet, vilket också uttrycks i det nationella målet att, verka för att alla får möjlighet till delaktighet i kulturlivet och till kulturupplevelser samt till eget skapande.

Nu ska det bli roligt att få berätta för våra elever och börja planera vårens aktiviteter tillsammans med dem. Danspedagoger ska bokas och teaterbiljetter beställas och jag är så glad!

Marie Tulesjö

Rektor PE